Kiitokset Labradorinnoutajakerholle mukavasta leiristä ja leiriläisille kivasta seurasta!

Torstaina lähdettiin Ullan ja Rommin (Riemun poikaystävä jo pentuajoilta) ajelemaan kohti Lapuaa. Matka alkoi auton hurjalla hytkymisellä, kun Rommi ja Riemu meinasi ottaa ilon irti yhteisestä matkasta.. Onneksi kaverit rauhoittuivat -etenkin kun ajettiin tarpeeksi vauhdilla :D Matkalla pysähdyttiin herkuttelemaan Karoliinan Kahvimyllyyn (nam, mikä kuningatarjuustokakku + vanilijakastike!) sekä ulkoiluttamaan koirat "keskellä ei mitään metsäautotielle" sekä (tietty :D) Keskisen kyläkauppaan! Ei lähtiessä tiedetty edes että matkamme vie Tuuriin :D Syötiin kyläkaupan ravintelissa maukkaat ateriat ja shoppailimme iltapala-aineet + saunajuomat leirille. Koiratkin jo väsähtivät jossain vaiheessa ja viimeinen tunti taisi mennä niiltä ihan unessa :)

Ensimmäinen yö oli vähän levoton, pienessä huoneessa oli Riemun ja minun lisäksi Tiina ja Ida (Riemun sisko) ja Elisa ja Curro (Riemun veli), Riemu ja Curro nukkuivat häkeissä, Idan häkki ei mahtunut huoneeseen... :D Perjantaina oli riistaantutustumista (joo, Riemua ei kiinnsotanut ne niiiiin paljon että olisi suuhun ottanut, haisteli kyllä. Harjoitus jatkuu kotona) ja iltapäivällä karattiin Ullan kanssa uudestaan kyläkauppaan (80 km/suunta, ei matka eikä mikään ;D). Illalla opetin Riemun kanssa varista uimaan, ja vesinoutana variskin maittoi ihan hyvin. Ehkä pupukin pitää uittaa....? Tosin ei se varis heti kelvannut vesinoudon jälkeenkään maalla.  Perjantaina ehdittiin myös tehdä lenkki Rommin ja Rommin huonetoverin, valloittavan Romeon kanssa. Kivaa oli, siinä tannertömisi mukavasti! Romeo ja Rommi meinasi vaan saada riidan aikaiseksi Riemusta :D Rommi kun oli sitä mieltä että Riemu on hänen naisensa :o) Onneksi pojat kuitenkin totesivat että kavereitahan tässä ollaan.

Lauantaina alkoi koulutukset ja me olimme Curron kanssa samassa ryhmässä yhdessä 10 muun koirakon kanssa. Meidän ryhmä ei vastannut ihan odotuksia, ilmoittautumsien jälkeen oltiin kuitenkin kehitetty ja oltaisiin voitu tehdä muutakin kun paikallaolo-luoksetulo ja yhden damin nouto.. :o Lisäksi kouluttajan tavat oli monessa suhteessa hieman erilaiset kun oma lähes kokonaan positiiviseen vahvistamiseen perustava opetus, joten sukset meinasi menna ristiin senkin puolesta.En kuitenkaan pyytänyt ryhmän vaihtoa, kun aattelin että ehkä se tästä ja ainahan on hyvä nähdä myös muita koulutustapoja.  Iltapäivällä tehtiin muutama nouto vedestä. Illalla taas saunottiin ja grillattiin notskilla, missä oli kiva jutustella muiden noutajaihmisten kanssa. Riemun velipuolikin (tuotu Tanskasta) oli leirillä, joten omistajan kanassa oli kiva vaihtaa kuulumisia.  Ennen saunaa Ulla vielä auttoi treenissä, tehtiin ensin lenkki ja sen päälle Ulla heitteli meille damia (mokoma Riemu teki taas ensin kierroksen Ullan luo ennen palautusta, oon treenannut niin pal yksin että jotenkin Riemulle ehkä hämärtynyt että damia ei palauteta heittäjälle vaan mulle..). Taidetaan hetki treenata vain linjoja niin että ei heitellä ollenkaan ja vähitellen otetaan heittäjä ilman heittoa seiskolemaan jne. Katsotaan ja pohditaan. Otettiin loppuun vielä vesinoutoja lokilla ja lokin haussa ei sinänsä ongelmaa. Ekalla kertaa ote oli huono siipiote, mutta toinen jo parempi. Itse taas vaan sähläsin ja lähetin sen huonosti matkaan omituisella höpötyksellä. Heti kun annoin selkeän käskyn niin sujui... Huoh. Koskahn sitä oppis? Valtuutin jo Ullan huomauttamaan asiasta kovalla kädellä kun säädän omiani :D

Sunnuntaina tehtiin hakua ja riistaan tutustumsien jatkoa. Damien haku metsästä sujui hiensoti. Olin tosi tyytyväinen, Riemu ei tehnyt vaihtoja ja työskenteli määrätieoisesti :o). Riistat ei edelleenkään kelvannut suuhun saakka, mutta kyllä sitä selkeästi ne kiinnosti kuitenkin.

Sitten vielä loppusyöminen, autojen pakkaaminen ja hei heit uusille ystäville. Kotimatka sujui vaan jäätelö- ja vessatauolla kun koirat nukkuivat sikeästi koko matkan! Hieman väsyneitä. Kotipihalla ottivat sitten väsyneet loppupainit. Laitan muutaman kuvan jossain viaheessa :)