Valioelämä (:D) jatkuu Freijalla ja Klaaralla, ollaan päästy nauttimaan sairaan hienoista ilmoista näin kauniina syksynä ja aloitettu (taas :)) uusi harrastus. Tai tälläinen kokeilu. Freija ja Klaara harjotitelevat pallojen paimennusta. Eilen oli ensimmäinen treenikerta, nyt harjoiteltiin lähinnä että koira tajuaa ensin tökätä koripalloa ja sitten vierittää sitä kuonolla eteen päin. Klaara kokeili jo pallon taakse kiertämistäkin. Ideana on että koira lopulta kauko-ohjauksella hakisi itsenäisesti (olikohan kahdeksan) jumppapalloa ja kuljettaa ne maaliin. Vaikeimmissa luokissa koiran täytyy tuoda tietty pallo ja tietystä suunnasta.. Ei niin helppo nakki :D

Klaara ei meinannut tajuta palloon koskemista mitenkään. se vaan seisoi ja alkoi si haukkumaan "eksää nää, mää seison tässä, anna ny helvata se palkka!!!". Lopulta piilotin namin aina pallon alle ja sitten se tajusi tökkiä sitä palloa muutenkin.. Ei ihan kaikkein välyin toi Klaara :o) Mutta siis se kuitenkin tajusin sen ja alkoi tökkiä palloa vaikka en namia ollut laittanut alle! Vähänkö siistiä. Lopuksi aloin sen kanssa harjoitella jo pallon taakse kiertämistä. Tähän pitäisi keksiä joku fiksu sana vihjeeksi, pelkkä käsimerkki ku ei riitä ja rally-tokossa on jo Fram ku tahdon sen eteen istumaan ja kierrä on selän takaa keirtämistä ja kie kie kie pujottelussa agiliidossa... Ideoita?

Freija tajusi polloon koskemisen heti kun naksutin kertaalleen, sehän on aina plloja tökkimässä kuitenkin. Annoinkin Freijan sitten Suville (sillä oli ensin Klare) ja Suvi sai kokeilla miltä tuntuu kun koira on n-o-p-e-a. Ja t-u-r-h-a-u-t-u-v-a. Hitsi ku ei ehdi antaa palkkaa ajoissa ni neiti näppärä alkaa komentamaan tai tassulla huitomaan palloa tms. Siinä saa omat refleksit olla kohdillaan. Saas nähdä miten mun käy ensi kerralla. Suvi ottanee oman korian mukaan ens kerralle niin mun täytys päättää kumman kanssa tätä ny treenaan, vai vaihtelenko. Jotenkin olisi kiva Klaarankin aivoja välilä treenata :D Kiitos Suvi treeniavusta!

Tässä linkki pallopaimennusvideoon.

Tässä muutama heikko kuva pallojen käsittelystä, toivottavasti ens kerralla saa parempia! Ja näiden jälkeen lenkkikuvat Haltialasta.