Riemu aloitti viime viikolla VaU:n agilityn alkeiskurssin :) 

Eka kerralla Kirsi kertoi vähän eri esteistä ja miten niitä olisi tarkoitus harjoitella. Ekalla kerralla tutustuttiin lyhyeen radan pätkään (aita-mutkaputki-aita-aita), renkaaseen, keppeihin ja pöytään. Lisäksi piti pohtia kuinka meinaa kontaktit opettaa. Kepeillä mietittiin minkä tavan ottaa opetukseen. Harjotieltiin siis itsenäsiesti/pareittain muita esteitä paitsi tätä rataa, jossa Kirsi ole ohjaamassa.

Riemun kanssa aloitettiin radalta, jotta pahimmat höyryt lähtisi pois :) Riemu on aika intona.. Rata meni hienosti, ensin ohjasin koira oikealla koko radan, sitten piti putken jälkeen valssata (ja mää melkein kompuroin kun jäin paikallein pyörimään :D) ja lopuksi vielä takaaleikata putken jälkeen. Ei oikestaan ongelmaa koiralla missään. Jee. Radan jälkeen menin harjoittelemaan verkkokeppejä. Hitsi kun en vielä päässyt oikein ratkaisuun kuinka ne kepit opettaisin. Alkuun Riemu ei meinannut mennä koko verkkohässäkkään, mutta kun tajusi että namikipon saa vaan kulkemalla keppien läpi niin johan löytyi vauthiakin. Ei se tosin siitä pujottelusta mitään ymmärtänyt :D Keppeilyn jälkeen menin renkaan kimpuun. Ensin kutsuin Riepaleen renkaan läpi, sitten lähetin Riemun namikipolle renkaan läheltä (itse molemmin puolin rengasta) ja lopulta juoksin siinä vierellä molemmin puoli, ei ongelmaa tässäkään (Mahdollisuus renkaan sivusta hyppäämsieen oli estetty, kun renkaassa ei sivuja ollut :D). Lopuksi vielä pöytää muutama kerta. Ja naksuttelin myös vähän "kontaktiasentoa". Riemu alkoi vaan olla vähän väsy ja naksutin idea ei meinnut toteutua kun sorruin sitten pieneen houkutteluun..

Tällä viikolla jää agiliidot väliin kun ollaan nomeleirillä :) Seuraavana vkl onkin sitten rally-tokoesittelyä Orimattilassa, koiravalinta vielä epävarma :D