Eilen oltiin taas rallytunnilla ja oli kyllä kivaa! Meitä oli tällä kertaa vaan neljä koirakkoa ja töitä joutui/pääsi tekemään ihan urakalla. Äffärä ei ollut aivan yhtä keskittynyt kun ekalla kerralla. Tuli muutamia haukahduksia toisille koirille ja lisäksi kuunteli sermin takana kuuluvia haukahduksia ja kolisteluja niin että häntä laski muutaman kerran. Pöh.
 
Tehtiin tällä kertaa vähän vaikeampaa rataa-näin ohjaajan kannalta. Ensinnäkään rata ei ollut hevosenkengän mallinen vaan sellanen missä tiet meni ristiin ja muutenkin oli mutkia matkassa. Eli ohjaajan olisi pitänyt katsoa vähän eteenpäinkin välillä... Arvatkaan vaan katsoinko :o Samat ongelmat siis kun hevosensellässäkin -etiäpäin vois katsella välillä :o) Lisäksi uusinä liikkeinä oli liikkeestä maahan ja sellanen spiraali juttu ja sellanen askel -istu -kaks askelta istu- kolme askelta-istu -juttu sekä eteen- että taaksepäin. Ne meni vallan mallikkaasti! Liikkeestä maahanmenoa ei olla harjoiteltu ikinä ja se meni kerrasta oikein! (vissiin vahinko) ja makuulla paikallaoloa ei olla treenattu myöskään ja sekin sujui alkuun hienosti. Vikalla kerralla kun me tehtiin rata "kilpailunomaisesti" niin, että ope antoi ohjeita ja muut katsoivat niin enää ei sujunutkaan. On se ihan syvältä että itse alkaa jänskää jo tollasta niin että vähän väsyneenpi Freija alkaa jännää ja ihan tava asia menee ketuiksi! Onneksi alkusähellyksen jälkeen sujui huomattavasti paremmin kun aloin taas hengittämään ja keskittymään koiraan enkä muihin asioihin! Kaikki pienenpienet moitteet koski oikeestaan minua: täsmällisemmät tiet ja remmi löysemmälle. Pientä treeniä edessä istumiseen jotta tulee lähemmäksi ja sitä paikalla makuuta pitää treenata kanssa. Ens kerralla tai seuraavalla onkin sitten ryhmän sisäinen alokasluokan kisa! Vähän hauskaa. Kai.
 
Klare oli kiltisti yksinään treenien ajan. Tänään tulee Aatos pariksi tunniksi hoitoon kun Saaralla on viimiset ajotunnit heti töiden jälkeen. Ja mulla meni aamulla lapa jumiin. Johan koko kesä menikin ilman lapajumia. Ärsyttävää! Huomenna ehkä mätsäriin Freijan kanssa. Onneksi niitä on nyt tarjolla, niin päästään treenaamaan ennen koitoksia!