Freijan pentukurssi alkoi tänään. Hää on siis ny oikein koululainen :o) Kurssi kestää vain neljä kertaa ja on lähinnä leikkikoulu tahi eskari. Entiten kurssilta saisi varmaan koiramaailman noviisi -itselle tuntui ekan kerran jälkeen lähinnä haahuilulta. Mutta meidän kohdalla tärkeintä onkin tekeminen kahdestaan ja uusien koirien hallittu (hm, jota tuolla ei juuri ollut...) kohtaaminen ja leikkikavereiden saanti.

Freijulia vähän hämmensi odotella ryhmää tutussa lenkkeilymaastossa remmissä, joten laskin sen tyynesti irti -saipahan tutustua vieraisiin penneleihin vapaana niinkuin mielestäni kuulukin. Kurssilla pennuja riittikin, peräti 10 kappaletta iältää 13 viikosta 5 kuukauteen. Kivoja koiria. Oli novascotiannoutajaa, tanskalais-ruotsalaista pihakoiraa, vehnäterrieriä, sileäkarvaistanoutajaa, sekarotuista, portugalinpaimenkoiraa, englanninspringerspanielia ja bedlingtoninterrieriä. Mielenkiintoinen sekasotku siis. Freija tykästy lähinnä tuohon tanskalais-ruotsalaiseen pihakoiraan. Saa nähdä kenestä tykätään sitten huomenna, kun on seuraava tapaaminen.

Klaara odotti ilmeisesti yllättävän hiljaa ja nätisti kotona kurssin ajan. Kai sekin alkaa vähitellen tajuta, että ei ole maailmanloppu jos me häivytään Äffän kanssa hetkeksi. Freijakin joutui harjoitella yksinoloa, kun ennen kurssia lenkitin Klaren ilman sitä. Vähän Klarenzo nautti, vaikka hiki tuli molemmille. Alan jo odotella villapaitakelejä. Ne on kivoja! Mä oon aikas syksy immeinen ja koiratkin tykkää :o)