Käytiin tänään jo tutuksi käyneellä porukalla Ypäjäll kaikkien rotujen näyttelyssä. Lähtiessä Helsingistä paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta. Matkalla tuli Emilialta viesti että vettä sataa. Hienoa. Kaikilla varusteena tyyliin t-paita ja sandaalit... Kiva oli ajella hevosopiston ravidadalle ja katsella heppamaisemia. Hetken aikaa ehdittiin Ypäjällä olla ennen kuin sade taas alkoi. Äkkiä haettiin autosta yksi sateenvarjo ja yksi koiran sadetakki. Tytöt (Klaara, Freija ja Keiju) tungettiin samaan häkkiin ja Rölli sai sadetakin. Ihmiset kyyhöttivät kevytpeitteiden, sateenvarjojen ja kertakäyttösadetakkien alla. Johan oli tunnelma huipussaan :o)

Ekana porukasta kehään meni Rölli. Rölli esiintyi taas varmasti ja hienosti niinkuin aina ja sai ERI:n. Kilpailuluokassa hää jäi harmittavasti ja niukasti toiseksi. Lopulta paras uros -kehässä Rölzy oli neljäs. Ei hullummin siis. Röllin jälkeen pääsi Freija kehään. Freija oli yllätykseksi ainoa junnunarttu ja sai ERI:n! Vähän olin tyytyväinen. Tuomari mittasi kaikki koirat ja mittakeppi ei aiheuttanut Äffäräisessä suurempaa selkkausta. Jee! (korkeus 31 cm) Muuten pöydällä alkoikin sitten taas mittauksen jälkeen ärsyttämään (juoksu ja kaikki, mitäne sitä takapäätä ronkkii, tuumasi Freija) ja siinä häntä laski ja tuomari pyysikin heti pois pöydältä. Tuomari tykästyi Freijaan kovasti ja suorastaan käski harjoitella pöytää niin että "näin lupaavan nartun ura ei siihen kaadu". Muuten Äffän esiintyminen olikin hienoa, hää parantaa hurrjasti nyt joka kerta! Klaarakin oli ainoa luokassaan ja sai ERI:n, arvostelussa oli hiukan omituinen kohta hieman vaaleat silmät. Hmm, mistähän kohtaa? Muuten arvostelu oli tuttua Klaaraa. Tässä vaiheessa pohdimme jo kasvattajaluokan järjestystä kunnes Keiju tuli kehästä sinisen nauhan kanssa. Voi elämä.  "Turhaan" siis raahasin ja maksoin Klaaran ja Halla Keijun näyttelyyn kun ei sitä ryhmää saatukaan kasaan... Että näin tällä kertaa. Paras narttu -mittelössä Klaara jäi kakkoseksi pitkän harkinnan jälkeen ja Freija oli hienosti paras narttu -kolmonen ja sai ensimmäisen vara-sertin (ja ekan pn-sijoituksen). Kivaa kivaa! Vähän jäi kökkö fiilis kuitenkin kokonaisuudesta tuon Keijun sinisen nauhan takia. Mutta tälläinen raissu tällä erää. Syyskussa oikeeseen näytelmään si seuraavan kerran. Välissä pitää käydä mätsäreissä Freijan kanssa pitämässä hyvää virettä yllä!

Loppuun vielä Freijan arvostelu, tuomarina Pekka Teini

Todella lupaava kaunis ilmeinen tyylikäs nuori narttu, hieno pää, hyvät poskimerkit, etuosa saa vahvistua vielä, muuten hyvä runko, vahva lantio, raajoissa erinomaiset kulmaukset, ylöskiinnittynyt pitkä häntä, kiertyy selälle, laadukas karvapeite, hyvä käytös.