Riemun Sissi-kaverin emäntä pyysi meidät mukaan viettämään aloittelevien koirakoiden agilitypäivää Hollolaan ja mehän lähdettiin mukaan tietenkin :o) Paikalla oli kolme penikkaa (10,5-12 viikkoa) ja kaksi aikuista alokasta. Kaikki työskentelivät yksitellen, joten sopivasti oli lepotaukoa koiralli, ja Riemu sai harjoituksen siihenkin että odotetaan autossa ->töihin->odotetaan autossa. Tosi hyvä. Ja hää torkkui hienosti odotusajat. Jee. Pentujen työskentelyaika oli joku 10 misaa/koirakko ja sopivissa seteissä otetiin muutamia asioita ja sai vinkkejä kotitreeniin. Riemulle on namikippo tuttujuttu ja sitä hyhödynnettiin kun lähettiin toinen menemään milloin esteitä (rima maassa), putkea tai näiden yhdistelmiä.

Aloitettiin ihan vaan yhdellä esteellä ja ku hää hienosti ryntäs namikipolle niin otettiin kaksi estettä perätysten. Aluksi vaan lähetin ja jäin seisomaan ekan esteen taakse, muta lopuksi menin esteiden väliin ja kuljin osittain mukana. Hienosti sujui molemmat. Riemulla ei irtoamisen suhteen ole mitään onglemaa, täytyy päin vastoin opettaa erikseen käden seuraaminen ja "käsi" kutsu. Käteen Riemun kanssa vaan tarkoittaa että se luovuttaa mulle esineen/linnun/damin suoraan käteen.

Seuraavaksi otettiin jo tuttua juttua eli suoraa putkea. Sinne mentiin rohkeasti ja pyytämättäkin moneen kertaan :) Suoraan putkeen yhdistettiinkin sitten este (rimat maassa koko ajan) ensin ennen putkea ja lopuksi myös putken jälkeen. Eikä edelleenkään onglemia kun namikuppiin oli katse suunnattuna :o)

Sitten oli vuorossa pussi, jota mentiin niin että sitä pussin suuta pideltiin eka ylhäällä kokonaan ja lopulta pienellä raolla. Harjoituskentän pussi oli niin raskas että ihan umpipussia ei kokeiltu edes.

Sitten harjoiteltiin keppikujaa. Kuja oli leveimmilään eli puolenmetrin levyinen keppikuja mikä piti vain juosta suoraan kupille. Eka yritys meni vähän vinoon, kun olin huonosti asettunut, mutta sen jälkeen pari onnistunutta suoritusta.

Viimeisenä kokeiltiin vielä puomin alastuloa. Harjoiteltiin kontaktia niin että namikippo oli taas maassa niin että etujalat tuli puomilta alas ja takajalat jäi puomille. Ekaksi oli vähän ihmeissään että mikä on idea, mutta parin toiston jälkeen lähti muutaman kymmenen senttiä maasta ylhäällä olleen puomin päästä  ensin kättä seuraten namikipolle ja lopulta itsenäisesti.

Hienosti meni päivä ja sai paljon vinkkejä!  Iltapäivällä piti suunnata erämessuille, mutta kun olin vielä kipeänä niin kuuman suihkun jälkeen suuntasin nukkumaan ja unta riittikin melkein yöhön saakka. Välillä toki pääsi göötit lampikierrokselle metsälenkille.