Eilen oli taas pallojen paimennusta. Otin molemmat tytöt mukaan ja vuorottelin niitä. Saatiin mojova sadekuurokin niskaan kesken treenien, mutta eipä tuo pahasti haitannut, vaikka sadevermeet olikin kotona..

Jatkettiin pallon pyöritystä kuonolla, nyt kun tytöt tajuavat asiaa, alkoi vaatimustaso nousta. Enää ei riittänyt palloon koskettaminen tai pieni tönäisy. Pakkaan vaadittiin jo pari tökkäsyä niin että palloon tuli vauhtia. Ja täähän toimi. Freijalla oikein mallikkaasti ja Klaarakin alkoi hiffata että enää ei riitä pieni kosketus. Jee. Harjoiteltiin myös pallon taakse kiertämistä. Freija osaa paremmin kiertää pallon taakse (ei tosin mistään kaukaa vielä), mutta se ei malta olla tökkäsemäti sitä palloa, eli ei odota lupaa. Klaara taas ei oikealta osaa kiertää, mutta se odottas kyllä maailman ääriin asti ku sanon odota.. Eikä meinaa tajuta sitä jatkoa eli luvan saatua sais si tökkästä palloa... :o) Tosin näitä asioita ei pitänytkään vielä eilen yhdistää, mutta kun en malttanut mieltäni.. Kosketusalustan käyttöä ollaan yritetty treenailla, mutta mun hermo ei näköjään kestäs en opettamista, kun K etenkin ei vahingossakaan siihen koske kun korkeintaan kuonolla...

Lisäksi pohdittiin näitä vihjesanoja, kun mun suusta pääsee mitä ihmeellisempiä asioita :D Esim nyt paimenna käsky on oikeastaan JATka.. Kun tahdoin että ne tökkii sitä palloa enemmän kun kerran...  Ja vass taitaa olla vasemmalta taakse ja (oi)Kee oikealta... Hoh hoijaa. 

Huomenna aamusta si kohti Ahvenanmaata, toivottavasti sää suosii koirien kuvausta, ulkouilua ja rally-toko-opetusta. Ja tietty on kivaa jos näyttelyssäkin koirat käyttäytyy ja tyttöjen värisiä nauhoja :o)