Viikonloppu sujahti äkkiä, perjantaina vein (taas) äidin ja Niken ja itsemme mökille (tätä ennen hain Suvin kanssa tanskalaisen vieraamme, rally-tokotuomarin ja koulutusohjaajan, Pian lentokentältä). Ilta meni auringossa kukkia ihmetellessä.

Lauantaina lähdin Freijan kanssa kouluun, Klare jäi äidin ja Niken kanssa nauttimaan lomapäivästä. Freija jaksoi hienosti koulutuksessa koko päivän, vaikka iltapäivällä meinasi kyllä tulla uni silmään aurinkovarjon alla :o) Mut tosi reipas hää oli ja osasi hienosti seurata kättä ja syödä nameja :D Paljon sai taas ideoita ja vielä lisää varmasti on tulossa kunhan ajatukset saa taas järjestykseen ja pääsee juttelemaan muiden kurssilaisten kanssa! Illalla menin takas mökille. Sunnuntaina olisi koulutus jatkunut aamusta, mutta koska Klaarakin oli tulossa iltapäivän kisaa, en osallistunut koulutukseen (toivottavasti saan kattavat selvitykset myöhemmin :D). Äiti lähtikin Niken kanssa samaa aikaa mökiltä ja tulivat kisapaikalle. Siitäpä sainkin idean ja ilmoitin Nikenkin kisaamaan.. Niksu on kerran käynyt rally-radalla ja sille olikin pari hankalaa liikettä kuten istu-kierräkoira ja liikkeestä maahanmeno.

Ensimmäisenä radalle meni Klare. Alku oli ihan ok, mutta sit hää blondistu.. Ei osannut muka istua eikä mitään muutakaan tehdä kuin seistä. Voi elämä sentään, siinä mun näyttelykoira :D Sitten oli Freijan vuoro ja me saatiin hyväksytty tulos!! Ihme kyllä, taisi tuomari olla lepsu, kun omasta mielestäni radalla oli niin pal hidasta reaktiota että. Harmillisesti Freijan suoritusta ei saatu videoitua joten en tarkalleen teidä kuinka se oikeasti meni. 72 pistettä kuitenkin! Jeee. Nyt ei tullyut totaalista tuijotusta missään vaiheessa, vähän hitautta ja istuminen meinasti olla Äffärällekin muka hankalaa. Toki Freijaa vähän rassas kuumuus ja pitkä päivä. Väsytti ja oli hiksa. Ja autossa sen mielestä on toooosi tyhmää odotella, joten kaipa se virettä laskee. Viimeisenä radalla meni sitten Nikke. Vitsi se oli hauska. Nikkekin sai 72 pistettä ja hyväksytyn tuloksen. Jipii! Ilman 10 pisteen vähennyksiä istu kierrä koirasta ja maahan menosta oltas oltu ihan kärkisijoilla.. Tuomari tykästy Niksuun (tietty, niinhän kaikki!)  ja minäkin sain kehuja ohjaamisesta ja innostavasta otteesta. Tai jostain, pitää kuunnella videot :D Päivän lopuksi mentiin vielä avoimenluoka rata Klaaran kanssa (hullua joo, mutta pitäähän kokeilla kaikkea.. Oikeesti rallyssa ei edes saa osallistua 1 koira kun yhteen rataan päivässä). Klare oli poikki, mutta pätkiä seurasi oikein hyvin. Samat ongelmat jatkuivat tässäkin luokassa. Hää olis vaan seissyt ja tuomari naureskelikin että hää on tosiaan näyttelykoira, kun väsyneenä tarjoaa vaan sitä :D Niinhän se onkin...

Nyt on molemmat koirat raatoja ja Nikkekin väsynyt päivän puurtamisesta. Itseni sain nyt vkl palamaan ekaa kertaa elämässämi. Aurinkovoiteet oli käytössä mutta silti on niska kipiä. Onneksi muualle taisi tulla vaan rusketus :o)

Tässä vielä kaikista naamoista lähikset. On ne vaan eri-ilmeisiä kaikki. Videoita radoita tullee nettiin jossain vaiheessa..

1243792478_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243792578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1243792704_img-d41d8cd98f00b204e9800998e