Tässä vähän yhteenvetoa vuodesta 2007 ja tulevaisuuden mietteitä tälle vuodelle.

Vuoden 2007 merkittävimmät asiat lienee lauman kasvaminen Freijalla. Freija muutti juhannusviikolla sulostuttamaan ja vauhdittamaan tasaista elämäämme. Äffä on osoittautunut paitsi kauniiksi niin myös vähän turhankin fiksuksi, ainakin silloin kun keskittymiskyky on edes vähän kohdallaan. Fiksu ja filmaattinen neiti joka on täynnä energiaa. Syksyn mittaan Freijuli kävi muutamissa pentunäyttelyissä saaden aina KP:n, voittaen luokkansa 4 kertaa ja ollen kettan ROP- ja kerran VSP-pentu. Ei hullummin siis. Freija pääsi myös Klaaran mukana ulkomaan reissulle Riikaan. Äffä osoittautui mukavaksi matkakaveriksikin. Kivaa.

Klaara aloitti ulkomaannäyttelyt keväällä, kun kävimme Tukholmassa Hallan kanssa. Tuloksena vara-cacib, joka muodotautuikin sitten "kauden väriksi". Lopulta matkasimm Ruottiin neljä kertaa (2*pn-3 ja kerran pn-4) Virossa kerran (kesällä Pärnussa, tosi kiva reissu, jolloin Klaaran oli Rop ja sai Sertin ja Cacibin tullen Viron muotovalioksi) ja Latviassa kerran (Riikassa syksyllä,vara-cacib taas :)). Kotimaassa Klaara näyttäytyi vain neljä kertaa. Klare oli Roppi Turussa heti tammikuussa ja Tamperella ja Kotkassa PN3 kera vara-cacibin. Erkkarissa Klaara sai Erin, mutta ei sen kummempaa sijoitusta. 

Klaaran pojista Akusti kävi erkkarissa ihan tuomarin edessä saaden EH:n ja mukavan arvostelun. Akusti on käynyt myös silmäpeilauksessa saaden puhtaat paperit silmistä. Hieno homma ja kiitos peilauttamisesta! Erkkarissa Christa ja Petrus kävivät ihmettelemässä suurta gööttimaailmaa ilman osallistumista. Oli tosi mukava nähdä ja superkiva että jaksoitte lähteä junalla seikkailemaan!

Aatos oli kanssa erkkarissa turistiluokassa ja tapaamassa veljiään. Olis siis pienimuotoiset sukulaistreffit, täytyy uusia ensi kesänä! Aatoksesta löytyi viime vuonna syy tolkuttomaan juomiseen -synnynnäinen munuaisvika, jota hoidetaa erikoisruokavaliolla. Aatoksen arvot on pysyneet kurissa nyt jo lähes vuoden verran, joten toivotaan että mitään mullistavia muutoksia ei tapahdukaan pitkään pitkään aikaan!

Nikke-Pikke on käynyt välillä viihdyttämässä Aatosta ja pojat ovatkin aikamoinen parivaljakko! Niken autokammo on vähän pienentynyt. Isän mersuun hää hyppää tuosta vaan ja maamon sylissä uskaltaa matkustaa jo minunkin autossa. Muutenkin Niksu voi hyvin.

Vuoden 2008 suunnitelmiin kuuluu ainakin muutama ulkomaan reissu (mua purijoku ihme reissukärpänen!) kotimaan näytelmiä Freijan kanssa sekä ainakin Petruksen olisi tarkoitus näyttäytyä luonnetestissä ja mahdollisesti näyttelyssäkin. Uusia pentuja ei taida Hongistoon syntyä vielä tänä vuonna. Jotenkin yritän saada itseni ja Klaaran ainakin mölliagilityyn... Ja ehkäpä Akusti tai Petruskin uskaltautuvat johonkin kisaan tai kokeeseen :o). Freijan olisi tarkoitus päästä vähän aloittelemaan agilityyn tutustumista ja kaipa sille jotain tokoliikkeitäkin olisi syytä opettaa... Lisäksi Klaara silmät peilautetaan tämän vuoden aikana.

Tälläisiä suunnitelmia meillä. Oikein mukavaa vuotta 2008 kaikille!