Olipa mielenkiintoinen reissu! Kiitos gööttiyhdistykselle tapahtuman järjestämisestä! Keijun kanssahan oltiin (onneksi) vain normaalissa silmäpeilauksessa Vetsetissä Kirkkonummella, mutta kyytiläisistä Kaisa oli myös lisäsilmätutkimuksessa. Vetsetissä oli mielettömän hienot laittet silmäpeilaukseenkin -Suomessa kuulemma on kahdessa paikassa tuollainen videosysteemi. Eli samalla kun eläinlääkäri tutkii silmää, välittyy sama kuva tietokoneruudulle johon sen voi tallentaa ja sitä kautta jakaa ympäri maailmaa! Aivan käsittämättömän upea ja toimiva laite! Nyt näki koiranomsitajakin (tai halitja tässä tapauksessa) miltä se silmä oikeasti näyttää! Jos jollakulla on mahdollisuus vastaavaan niin suosittelen lämpimästi! Keijulla oli terveet silmät, mutta niidenkin rakennetta oli kiva seurata näytöltä. Harmillisesti en saanut valokuvaa tästä näytöstä -se oli niin hieno! Venka peilattiin myös terveeksi, joten tämän jälkeen odotettiinkin sitten Kaisaa. Kaisa ensin peilattiin ja sitten pistettiin narkoosiin, jotta silmään saatiin kiinnitettyä anturat joilla mitataan koirannäkökykyä eli Kaisalle tehtiin ERG tutkimus. Jo ennestään ennakoitu Kaisan sokeutuminen on tottakin todenmpi juttu. Itse en ollut mukana tässä tutkimuksessa, mutta Pia otti kuvia siitä. Mielenkiintoinen juttu tuokin! Onneksi pääsin näkemään kuitenkin laitteet, joilla tutkimus tehdään.

Tässä Kaisa tutkimuksessa:

835795.jpg

Huomenna pitää yrittää saada muutama tunti töistä vapaata, jotta pääsisi kuuntelemaan vierailevan professorin Dr Andras Kamaromyn (joka teki nämä tutkimusket) luentoa. Aihe vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ja tärkeältä, joten sitä olisi mahtava päästä kuuntelemaan!

Äsken oltiin Taiskilla: Klaara, Keiju, Freija ja Venka. Kivaa oli ja Ipanakin sai juosta itsensä väsyksiin. Harjoiteltiin myös hampaiden näyttöä (ja käyttöä...). Sylissä väsyneenä neiti pisti hanttiin niin sitkeästi että meinasi usko loppua -hetken jo mietin mikä peto mulla kotona kasvamassa... Maasta käsin Äffä antoi sitten katsoa hampaat hienosti. Monta hammasta on jo lähtenyt -kohta hällä on hienot uudet hampaat!

Klaara

835800.jpg

Keiju ja Klaara

835801.jpg

Keiju

835803.jpg

Keiju ja Freija

835806.jpg

Ja Freija

835805.jpg

835808.jpg

835811.jpg

Huomenna sitten Freija pääsee taas rokotuksiin ja viralliseen vaakaan. Ja tiistaina ja keskiviikkona jatkuu "koulu". Pitäs vissiin vähän reenata...