Aamulla lähdettiin Riemun kanssa ajamaan kohti kisapaikkaa, kun ensin ulkoiltiin muun lauman kanssa pahimmat höyryt pihalle meistä molemmista :)

Alkuun kävin ilmoittautumasas ja matkalla nähtiin Ulla ja Rommi sekä Ida ja Tiina sekä Elisa, joka ilman Curroa tuli katsomaan ja kannustamaan meitä :)


Meikää taas jännitti aika paljon ja otin Riemun ihan liian aikaisin autosta ihmettelemään, saatiin jonottaa varmaan pari tuntia meidän vuoroa. Toki välillä tehtiin pieni kierros talojen ympäri, mutta taisi vähän vire laskea molemmilta. Ensin oli vuorossa haku. Riemu lähti hienosti hakemaan, mutta alkoi säätä kaikkea ylimääräistäkin. Vauhtia oli enemmän kun taitoa (vaikka yleensä tosi hyvä nenän käytössä) ja joku dami ei kelvannut ja yhden tipautti puoleen väliin matkaa! ja yhden palautuksen jälkeen jäi tutkimaan tuomareiden ja toimitsijoiden reppuja. Tietääpä että pitää ottaa treeneihin eväsreppujakin.. Ja niitä häiriöihmisiä! 12/20 pistettä ja sanallinen tuomio "Riemukas Riemu juoksee löytäen muutaman damin ajatellen että ohjaajan oi aika osallistua venyttäen hakuun tiputtaen ne ohjaajan läheisyyteen" Hakutuomarilta lisäksi yhteistyöpisteitä 7/10 "Yhteistyössä ohjaajan kanssa toivoen jos vaikka kassista löytyisi hakupalkkaa hyvästä työstä"

seuraavana oli vuorossa ohjaus höystettynä laukauksella. Pidin Riemun irti ja laukauksesta minä hätkähdin ehkä puoli metriä ja Riemu kiihtyi ja meinasi karata hakemaan ilman lupaa. Sain kuitenkin sen takaisin. Eka dami oli tosi lähellä, ehkä viidessä metrissä, vähän polun sivussa, Riemu juoksi komeasti ohi ja sitten meni vähän hauan puolelle, löysi kuitenkin damin ja palautti tiputtaen mun eteen, melkein käteen. Toinen dami oli vähän pidemmällä, ehkä 10 metriä ja se meni omasta mielestä hyvin. Polku haarautui y-muotoon ja dami oli siinä välissä, ilman polkua. Näin ei olla harjoiteltu ja Riemu lähtikin kaaratamaan polun mukana. Mutta hip hurrraa, pysähtyi pilliin ja lähti käskystä vasemmalle (hah, saattoi olla ihan tuuriakin, mutta näytti aika vakuuttavalta :D). Tämän luovutti jo paremmin käteenkin. 15/20 pistettä "Kiihtyy laukauksesta ja meinaa karata. Saa molemmat damit ylös, tosin osin haulla (eka). Luovutuksen huolimattomia.

Markkeeraus alkoi seuraamisella vapaana ohjauksesta markkeerauspaikalle. Riemu seuras periaatteessa ok, vähän oli sellaista pientä menemisen yritystä eri paikkoihin ja kun pysähdyin karkasi ensin taas eväsrepuille (argh!) ja seuraavaksi markkeerausalueelle.. Oli hienosti paikallaan kun selitettiin tehtävä ja päätin ottaa heittojen ajaksi sen kiinni ja kerroinkin tuomarille että varmaan meinaa vaihtaa ja kuviota muutenkin mitä tulee tapahtumaan :D Ja melkein niin tapahtuikin, tuomari nauroi että ainakin tunnen koirani (ja itseni :)) Hihnassa ollessa ei yrittänytkään karata heittojen aikana. Ohajasin Riemun hakemaan kakkosta, se lähti sinne, pari metriä, menikin ykköselle, ei ottanut ykköstä vaan juoksi siitä suoraa linjaa kakkoselle, otti sen ja juoksi ykkösen kautta mun luo. Kohtuu hyvä palautus käteen. Jouduin karjasemaan Ei, kun peljästyin vaihtamista. Onneksi ei sentään sitä tullut! Toisen haki hienosti ilman kommervinkkejä. Saatiin -2 pistettä kiinniolosta ja pisteitä jäi 12/20 "Näkee molemmat heitot ja noutaa omintakeisella tyylillä. Ei vaihda, vaikka kaikki vaaran merkit oli ilmassa"

Tämä tuomari antoi lisäksi ytheistyöstä 5/10 pistettä " Yhteistyö voisi olla huomattavasti parempaa. Levottomuus seuraamisessa ja merkkeerausalueelle karkaaminen vähentävät pisteitä.

Näin meillä. Pitkä, mutta mukava päivä. Tiedetään taas mitä treenata tuleviin koitoksiin!