Oltiin tänään Freijan kanssa ekassa virallisessa, vaikkakin epävirallisessa pentunäytelyssä Hyvinkäällä. Klare-reppana oli ihan tohkeissaan kun pilkoin nakkeja ja juustoja ja pakkasin reppua, mutta tällä kertaa Klaara saikin mennä Niken luoke kyläilemään ja vain Äffä lähti varsinaiseen reissuun. Klarekin vielä tänä päässee kuin pääsekin esiintymään, kun ilmoitin sen vielä metsästämään sitä viimosita cacibia ulkomailta :o)

Eilen Freijalta puhkesi ylhäältä kulmurit ja on siis nyt tuplat ylhäällä ja jotenkin muutenkin tuli sellainen "mitä ihmettä mä tän Ipanan kanssa mihinkään lähden" -fiilis joten aamu oli vähän ankea ja väsynyt. Otin kuitenkin Hallan kyytiin ja lähdttiin hyvissä ajoin kohti Hyvinkäätä. Matkalla napattiin Lyyli (se ihana pentu joka tuotiin pääsiäsinäyttelystä Tukholmasta keväällä mukanamme) kyytiin ja näyttelypaikalla olimme jo heti yhdeksän jälkeen, mikä oli loistavaa. Näin pennut saivat aikaa rauhassa totutella hälinään. Freijaa vähän pelotti astua halliin (hää on keran ollut agilityhallissa, muuten ei oikeestaan missään vastaavassa paikassa), mutta Lyylin perässä meni sitten ihan reippaasti. Vähän oli etenkin alkuun haukkumista ja riekkumista, mutta oikeastaan aika äkkiä Freija tasottui istuskelemaan ja katsemaan sekä vähän leikkimään muiden kanssa.

Gööttipentuja oli paikalla 9 kappaletta, joista 6 narttua. Freijan pikkupentujenluokassa oli 4 osallistujaa ja Äffä oli heistä nuorin, mutta tuomarin mielstä kaunein :o) Freija voitti siis pikkupentuluokan ja sai luokan ainoana KP:n. Kivaa! Olin kyllä vähän hämmästynyt moisesta voitosta, vaikka onhan Freija tietty nätti, mutta kuitenkin! Lyyli oli lopulta VSP-pentu ja Freija sitten pn-3. Ihan mukava päivä kaiken kaikkiaan. Freijaa pelotti pöydällä tuomarin koskettelu vähän, mutta antoi näyttää hampit ihan nätisti. Tuomari oli oikein mukava ja hienosti penikoihin suhtautuva, joten hyvä maku jäi senkin suhteen! Arvostelu päivittyy kunhan saan sen käsiini -se jäi iloisesti äidille niinkuin uunituore gööttilehtikin, minkä kimppuun minun piti nyt käydä!  Ainoat kohdat mitä muistan oli alku Sweet puppy ja lopussa liikkuu useimmiten hyvin... Hällä oli välillä vähän laukkahyppyjä... :o) Itseäin jännitti niiin kamalasti taas vaihteeksi kehässä että Hallalta tuli (hih, taas) noottia ku unohdin koiran vallan yksinään ja ihmettelin vaan. Joudutaan kuulemma reeniin... Ja pitää taas käydä mätsärissä ja muissakin pentukehissä reenamassa. Sillä se jännitys si helpottaa!

Onnittelut ja Kiitokset Lyylille hienosta mallista meitin Ipanalle!